Vařená vejce se sardelovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená vejce se sardelovou pěnou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43559 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 polévková lžíce | Sardelová pasta |
8 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Na majonézu | |
---|---|
0,5 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
150 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 505,7mg |
Draslík | 179,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Salát hlávkový, Sardelová pasta, Majonéza, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená vejce se sardelovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky. |
3 | V míse žloutky utřeme s máslem, vmícháme hořčici a sardelovou past, směs vyšleháme do pěny. Cukrářským sáčkem ozdobně plníme bílky. |
4 | Podáváme na salátových listech a přelijeme ochucenou majonézou. |
5 | Majonézu smícháme s cibulí, petrželovou natí, cukrem, citronovou šťávou, pepřem a solí. |
Poznámka
Servírujeme studené.