Recept

Vařená vejce se sardelovou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 43559
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice plnotučná
50 g Máslo čerstvé
1 ks Salát hlávkový
0,5 polévková lžíce Sardelová pasta
8 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná
Na majonézu
0,5 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
150 g Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
3% Sacharidy 10 g
43% Tuky 32 g
25% Sodík 505 mg
28% Bílkoviny 16 g

Vařená vejce se sardelovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme.

2

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky.

3

V míse žloutky utřeme s máslem, vmícháme hořčici a sardelovou past, směs vyšleháme do pěny. Cukrářským sáčkem ozdobně plníme bílky.

4

Podáváme na salátových listech a přelijeme ochucenou majonézou.

5

Majonézu smícháme s cibulí, petrželovou natí, cukrem, citronovou šťávou, pepřem a solí.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept