Recept

Řízečky z vařených vajec

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 43560
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
30 g Žampiony čerstvé
Na obalení a smažení
50 g Mouka pšeničná hladká
50 g Olej rostlinný
50 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

104% Kalorie 2,052 kcal
Kilojoule 8 586kJ
9% Sacharidy 33 g
277% Tuky 208 g
27% Sodík 541 mg
36% Bílkoviny 20 g

Řízečky z vařených vajec postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme a drobně posekáme. Máslo rozpustíme, sýr nastrouháme, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme na jemno.

2

Na oleji dusíme žampiony, až se tekutina vydusí.

3

V míse smícháme vejce s máslem a žloutkem do husté omáčky, přimícháme sýr, žampiony, sůl, pepř a pažitku. Z hmoty tvarujeme malé řízečky, které obalíme v trojobalu a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Poznámka

Servírujeme teplé. Řízečky můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo s brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept