Řízečky z vařených vajec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízečky z vařených vajec
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43560 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
30 g | Žampiony čerstvé |
Na obalení a smažení | |
---|---|
50 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Olej rostlinný |
50 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 570,5mg |
Draslík | 216,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 770,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 18,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Olej rostlinný, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízečky z vařených vajec postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme a drobně posekáme. Máslo rozpustíme, sýr nastrouháme, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme na jemno. |
2 | Na oleji dusíme žampiony, až se tekutina vydusí. |
3 | V míse smícháme vejce s máslem a žloutkem do husté omáčky, přimícháme sýr, žampiony, sůl, pepř a pažitku. Z hmoty tvarujeme malé řízečky, které obalíme v trojobalu a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Řízečky můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo s brambory.