Vejce s náplní z tresčích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s náplní z tresčích jater
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43562 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
100 g | Játra tresčí v oleji |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 549,4mg |
Draslík | 257,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra tresčí v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s náplní z tresčích jater postup přípravy receptu:
1 | Vejce ve vodě uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Cibuli nakrájíme na jemno, citron pokrájíme na plátky, z tresčích jater slijeme olej. |
2 | V míse utřeme žloutky s cibulí, tresčími játry, solí, mletou paprikou a vyšleháme do krému. |
3 | Bílky naplníme směsí a ozdobíme plátky citronu. |
Poznámka
Podáváme studené.