Jednoduchý recept

Jehněčí maso na zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43563

Ingredience

3 ks Bobkový list
350 g Brambory
10 ks Cibulka jarní
250 g Hrášek
750 g Jehněčí maso
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 kávová lžička Rozmarýn sušený
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
80 ml Víno bílé
500 ml Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 367kJ
12% Sacharidy 44 g
157% Tuky 118 g
29% Sodík 576 mg
58% Bílkoviny 33 g

Jehněčí maso na zelenině postup přípravy receptu:

1

Smícháme hladkou mouku se solí a pepřem, v této směsi obalíme na kostky (cca 3 x 3 cm) nakrájené jehněčí plátky.

2

Na silném plameni rozpálíme ve větší pánvi lžíci olivového oleje, vložíme obalené kostky masa a opékáme 3 - 4 minuty (do zhnědnutí), poté je vyjmeme a odložíme stranou.

3

Na rozpáleném zbytku oleje osmažíme do zlatova svazek jarních cibulek, rozpůlených a bez natě. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájené plátky slaniny, smažíme přibližně 2 minuty. Přilejeme bílé víno, drůbeží vývar, přidáme bobkový list, sušený rozmarýn, rajčatový protlak, malé nové brambory a opečené jehněčí maso. Po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 2 minuty. Přimícháme na plátky nakrájenou větší mrkev, hrášek a ještě 30 minut dusíme. Před podáváním vmícháme jemně nasekanou petrželku.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s rýží nebo těstovinovou rýží "risoni" (risoni je velmi malý druh těstovin podobný rýži)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept