Nákyp z vajec a sýra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z vajec a sýra
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43564 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
70 g | Máslo čerstvé |
120 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 434,0mg |
Draslík | 100,3mg |
Vláknina | 74,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Sýr Ementál (Primátor), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z vajec a sýra postup přípravy receptu:
1 | Z másla, soli a mleté papriky ušleháme pěnu, do níž postupně zašleháme žloutky a nastrouhaný sýr. Poté střídavě vmícháváme prosátou mouku a mléko, nakonec do těsta „zabalíme“ pevný sníh z bílků. |
2 | Těsto vložíme do menší zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem a moukou. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až nákyp zezlátne. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako přílohu je vhodné podávat například špenát.