Recept

Bramborový salát s plněnými vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43565
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na salát
150 g Brambory
50 g Celer bulvový
0,5 ks Cibule
60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Majonéza
50 g Mrkev kořen
80 g Okurky nakládané
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
0,3 kávová lžička Sůl
1000 ml Voda pitná
Na plněná vejce
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana
Na majonézu
1 kávová lžička Cukr krupice
150 g Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Petržel - nať
50 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
40 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 969kJ
7% Sacharidy 24 g
87% Tuky 65 g
56% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Bramborový salát s plněnými vejci postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu, brambory a vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout. Uvařená vejce oloupeme, vyjmeme žloutky a vložíme do mísy. Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky,odložíme do jiné mísy. Cibuli nakrájíme na jemno, hrášek slijeme, necháme okapat.

2

Brambory se zeleninou, cibulí a hráškem osolíme, opepříme, přidáme na kostičky pokrájené okurky a vmícháme majonézu. Salát dobře promícháme.

3

Žloutky v misce utřeme se solí,přimícháme hořčici, smetanu, cukr a získáme hladký krém.

4

Žloutkovou směsí naplníme bílky. Servírovací mísu vyložíme bramborovým salátem, poklademe plněnými vejci, přelijeme ochucenou majonézou, kterou připravíme smícháním majonézy se smetanou, vínem, solí, pepřem, cukrem a drobně posekanou petrželovou natí

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept