Jednoduchý recept

Roštěnky dušené v mléce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4357

Ingredience

1 ks Cibule
4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 048kJ
2% Sacharidy 8 g
27% Tuky 20 g
54% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Roštěnky dušené v mléce postup přípravy receptu:

1

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme a opečeme na obou stranách na rozehřátém másle. Jakmile jsou opečené, zalijeme do roviny mlékem a mléko necháme vydusit.

2

Do zbylé šťávy přimícháme nasekanou petrželovou nať, cibuli, sardelky a vše necháme zpěnit.

3

Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a znovu vše zapečeme.

4

Jako přílohu podáváme dušené brambory, jemné noky z odpalovaného těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept