Dip z bylinek a tvarohu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z bylinek a tvarohu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43573 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
100 ml | Fanta |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
75 g | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 92,1mg |
Draslík | 296,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Jablka, Kerblík, Kopr čerstvý, Máta, Pažitka, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fanta, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z bylinek a tvarohu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve omyjeme pod tekoucí vodou všechny bylinky, osušíme je a nasekáme. Jablko omyjeme a zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kousky. |
2 | V míse smícháme tvaroh, šlehačku a Fantu, přimícháme sůl, pepř, nasekané bylinky a jablko. |
3 | Směs důkladně promícháme, vzniklý dip necháme zhruba jednu až dvě hodiny proležet v chladničce. |
4 | Před samotným servírováním do dipu vmícháme olej a dip podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Jablko použijeme kyselejší.