Vajíčkový salát se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčkový salát se zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43578 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Celer sterilovaný |
2 ks | Mrkev kořen |
200 g | Okurka salátová |
200 g | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
8 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Majonéza |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 408,0mg |
Draslík | 438,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer sterilovaný, Okurka salátová, Ředkvička, Vejce slepičí, Voda pitná, Citronová šťáva, Cukr krupice, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Salát hlávkový, Majonéza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčkový salát se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na osminky. Sterilovaný celer scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, omyté ředkvičky a oloupanou okurku rozkrájíme na plátky. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, pažitku nasekáme nadrobno. |
2 | Servírovací mísu vyložíme salátovými listy, poklademe vejci, posypeme smíchanou zeleninou a přelijeme zálivkou. |
3 | Zálivku připravíme smícháním majonézy s kysanou smetanou, solí, pepřem, paprikou, cukrem, pažitkou, citronovou šťávou, vše dobře promícháme. |
Poznámka
Salát podáváme vychlazený.