Vajíčkový salát s brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčkový salát s brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43579 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
80 g | Majonéza |
80 g | Okurky nakládané |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Na brambory | |
---|---|
150 g | Brambory |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 387,3mg |
Draslík | 373,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana, Brambory, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Majonéza, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčkový salát s brambory postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Okurku nastrouháme nahrubo, petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno. Cibuli krájíme na jemno. |
2 | V míse umícháme kysanou smetanu s hořčicí, solí a majonézou. Do zálivky vmícháme brambory, okurku, petrželovou nať, vejce. Salát lehce zamícháme a servírujeme zasypaný pažitkou. |
Poznámka
Podáváme studené, lze použít i jako přílohu ke smaženému masu.