Jednoduchý recept

Roštěnky nebo hovězí plátky na smetaně I

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4358
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 206kJ
1% Sacharidy 5 g
74% Tuky 56 g
31% Sodík 616 mg
111% Bílkoviny 62 g

Roštěnky nebo hovězí plátky na smetaně I postup přípravy receptu:

1

Plátky roštěnek naklepeme, osolíme, opepříme, protáhneme je proužky slaniny a zaprášíme hladkou moukou.

2

Máslo rozehřejeme, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli a slaninu. Poté plátky na cibuli opečeme po obou stranách, mírně podlijeme a necháme dusit do měkka.

3

Na samý konec přidáme do šťávy smetanu smíchanou s rovnou lžíci hladké mouky, nasekané kapary a velmi krátce povaříme.

4

Jako přílohu podáváme opečené brambory, těstoviny, knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept