Roštěnky nebo hovězí plátky na smetaně I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky nebo hovězí plátky na smetaně I
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4358 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 275,5mg |
Draslík | 178,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 406,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapary sterilované, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky nebo hovězí plátky na smetaně I postup přípravy receptu:
1 | Plátky roštěnek naklepeme, osolíme, opepříme, protáhneme je proužky slaniny a zaprášíme hladkou moukou. |
2 | Máslo rozehřejeme, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli a slaninu. Poté plátky na cibuli opečeme po obou stranách, mírně podlijeme a necháme dusit do měkka. |
3 | Na samý konec přidáme do šťávy smetanu smíchanou s rovnou lžíci hladké mouky, nasekané kapary a velmi krátce povaříme. |
4 | Jako přílohu podáváme opečené brambory, těstoviny, knedlíky. |