Jednoduchý recept

Zapečené žampiony v sýrové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43580

Ingredience

200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
600 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
2% Sacharidy 8 g
37% Tuky 28 g
10% Sodík 202 mg
24% Bílkoviny 14 g

Zapečené žampiony v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Ze 3 lžic másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zředíme mlékem a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

2

Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a krátce podusíme na másle.

3

Podušené žampiony vložíme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou.

4

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept