Vaječná omeleta s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omeleta s houbami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 43585 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Houby čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 510,0mg |
Draslík | 623,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná omeleta s houbami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné houby nakrájíme nadrobno a podusíme na polovině másla doměkka. |
2 | Na máslem vymazanou pánev vložíme vždy čtvrtinu podušených hub, rovnoměrně rozprostřeme a zalijeme 2 vejci rozšlehanými s 2 lžícemi mléka a solí. Omeletu upečeme po jedné straně. Stejným způsobem připravíme zbylé 3 omelety. |
3 | Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s opečenými bramborami. |