Zelný salát s celerem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s celerem a vejci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43588 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Křen |
120 g | Sýr Čedar |
500 ml | Voda pitná |
250 g | Zelí hlávkové bílé |
Na vejce | |
---|---|
6 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Na zálivku | |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Majonéza |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 324,8mg |
Draslík | 421,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Jablka, Křen, Sýr Čedar, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s celerem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Celer uvaříme do měkka, necháme zchladnout, oloupeme. Zelí očistíme, zbavíme zvadlých listů, odstraníme košťál a zelí pokrájíme najemno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky. Sýr a očištěný křen jemně nastrouháme, česnek prolisujeme. |
2 | V míse smícháme majonézu se solí, pepřem, kysanou smetanou a česnekem. Přidáme všechny ostatní suroviny, opatrně zamícháme a vychlazené podáváme. |