Recept

Zelný salát s celerem a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 43588
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Celer bulvový
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Křen
120 g Sýr Čedar
500 ml Voda pitná
250 g Zelí hlávkové bílé
Na vejce
6 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná
Na zálivku
1 stroužek Česnek
150 g Majonéza
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
50 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 523kJ
6% Sacharidy 21 g
33% Tuky 25 g
28% Sodík 567 mg
29% Bílkoviny 16 g

Zelný salát s celerem a vejci postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Celer uvaříme do měkka, necháme zchladnout, oloupeme. Zelí očistíme, zbavíme zvadlých listů, odstraníme košťál a zelí pokrájíme najemno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky. Sýr a očištěný křen jemně nastrouháme, česnek prolisujeme.

2

V míse smícháme majonézu se solí, pepřem, kysanou smetanou a česnekem. Přidáme všechny ostatní suroviny, opatrně zamícháme a vychlazené podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept