Okurka plněná koprovým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurka plněná koprovým sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4359 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
125 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 ks | Okurka salátová |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 30,3mg |
Draslík | 94,2mg |
Vláknina | 693,2mg |
Vitamín A | 98,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurka plněná koprovým sýrem postup přípravy receptu:
1 | V misce vymícháme máslo do pěny, přidáme rozetřený sýr, kopr a sůl. Vše prošleháme a přidáme 2 lžíce mléka. |
2 | Salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na 2cm vysoké a hodně šikmé pláty. Lžičkou odstraníme kousek dužiny a vytvoříme tak dolíček. |
3 | Vyšlehaný sýr s koprem stříkáme sáčkem na připravené okurky a nakonec ozdobíme sekanou petrželovou natí. |
4 | Podáváme s pečivem. |
Výborný tip