Recept

Jarní zeleninový salát s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43590
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Křen
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
200 g Ředkvička
1 ks Salát hlávkový
5 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
Na zálivku
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
120 g Majonéza
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
80 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 130kJ
4% Sacharidy 14 g
26% Tuky 19 g
21% Sodík 419 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jarní zeleninový salát s vejci postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ředkvičky a rajčata opláchneme, nakrájíme na plátky. Kopr, petrželovou nať a cibuli i s natí nakrájíme nadrobno. Salát opláchneme, nakrájíme na nudličky, očištěný křen nastrouháme na jemno.

2

V míse promícháme kysanou smetanu, majonézu, hořčici, pepř, sůl a cukr. K zálivce přidáme všechny suroviny a lehce promícháme.

Poznámka

Podáváme vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept