Jarní zeleninový salát s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní zeleninový salát s vejci
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43590 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
200 g | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
5 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
120 g | Majonéza |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 317,0mg |
Draslík | 477,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Křen, Rajčata, Ředkvička, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Salát hlávkový, Hořčice plnotučná, Majonéza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní zeleninový salát s vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ředkvičky a rajčata opláchneme, nakrájíme na plátky. Kopr, petrželovou nať a cibuli i s natí nakrájíme nadrobno. Salát opláchneme, nakrájíme na nudličky, očištěný křen nastrouháme na jemno. |
2 | V míse promícháme kysanou smetanu, majonézu, hořčici, pepř, sůl a cukr. K zálivce přidáme všechny suroviny a lehce promícháme. |
Poznámka
Podáváme vychlazené.