Tresčí kuličky pro děti - Pugó popchurági - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí kuličky pro děti - Pugó popchurági
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 43591 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
70 g | Treska sušená |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Kořenící omáčka slaná | |
---|---|
4 g | Cukr krupice |
4 ml | Olej sezamový |
1 g | Sezam - semena |
1 g | Sůl |
Kořenící omáčka z červené papiky | |
4 g | Cukr krupice |
4 ml | Olej sezamový |
0,5 g | Paprika červená |
2 g | Sezam - semena |
1 g | Sůl |
Kořenící omáčka ze sójové omáčky | |
4 g | Cukr krupice |
2 ml | Olej sezamový |
4 ml | Omáčka sójová |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 8,2mg |
Draslík | 94,4mg |
Vláknina | 182,3mg |
Vitamín A | 5,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Cukr krupice, Olej sezamový, Sezam - semena, Sůl, Cukr krupice, Olej sezamový, Paprika červená, Sezam - semena, Sůl, Cukr krupice, Olej sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Treska sušená, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí kuličky pro děti - Pugó popchurági postup přípravy receptu:
1 | Ze sušené ryby odstraníme hlavu, ploutve a pokropíme ji vodou. Potom z ryby odstraníme kosti a páteř a rybu nastrouháme na struhadle. Nastrouhané maso rozdělíme na tři části a každou část nastrouhaného masa promícháme s jinou kořenící omáčkou a ze směsí s omáčkami utvoříme kouličky. Tyto masové kouličky podáváme nejčastěji k bramborové kaši a především dětem. |
2 | Kořenící omáčky připravíme smícháním ingrediencí dle seznamu surovin. Při přípravě kořenící omáčky z červené papriky zeleninu očistíme, nastrouháme na jemno a nastrouhanou papriku smícháme se surovinami ze seznamu. |
Poznámka
Při zpracovávání většího množství sušeného rybího masa můžeme použít i mixér. Pokrm je chodem, který se často podává dětem, už se nepřisoluje. Sušené rybí maso vaříme tak, že ho před vařením namočíme a když je dostatečně měkké, vybereme z něj pečlive kosti.