Recept

Zahuštěná polévka s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43595

Ingredience

0,5 ks Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
4% Sacharidy 13 g
41% Tuky 30 g
47% Sodík 941 mg
18% Bílkoviny 10 g

Zahuštěná polévka s vejci postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať na jemno nasekáme.

2

V silnostěnném hrnci zpěníme na másle cibuli, vmícháme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Do jíšky rozklepneme vejce, rozšleháme, když se vejce srazí, přišleháme drůbeží vývar, sůl, pepř a za stálého míchání na mírném plameni polévku vaříme alespoň 10 minut. Před podáváním zjemníme smetanou.

Poznámka

Polévku podáváme ozdobenou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept