Recept

Vařená vejce s omáčkou ze sardelových řezů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43597
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
70 g Kapary
0,3 kávová lžička Kmín drcený
80 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
100 ml Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Sardelové řezy
0,5 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 812kJ
4% Sacharidy 13 g
41% Tuky 31 g
57% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 27 g

Vařená vejce s omáčkou ze sardelových řezů postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, kapary nasekáme, petrželovou nať krájíme nadrobno.

2

V rendlíku na másle zpěníme cibuli. Vmícháme kapary, sardelové řezy, zaprášíme moukou, necháme osmahnout. Směs zředíme hovězím vývarem, osolíme, opepříme, vmícháme ocet, drcený kmín a za stálého míchání na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut.

3

Vzniklou omáčku propasírujeme na plátky vajec, které jsme rozložili na servírovací mísu.

Poznámka

Před podáváním posypeme petrželovou natí. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept