Vařená vejce s omáčkou ze sardelových řezů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená vejce s omáčkou ze sardelových řezů
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43597 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
70 g | Kapary |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
80 g | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Sardelové řezy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 531,7mg |
Draslík | 350,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Sardelové řezy, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená vejce s omáčkou ze sardelových řezů postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, kapary nasekáme, petrželovou nať krájíme nadrobno. |
2 | V rendlíku na másle zpěníme cibuli. Vmícháme kapary, sardelové řezy, zaprášíme moukou, necháme osmahnout. Směs zředíme hovězím vývarem, osolíme, opepříme, vmícháme ocet, drcený kmín a za stálého míchání na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut. |
3 | Vzniklou omáčku propasírujeme na plátky vajec, které jsme rozložili na servírovací mísu. |
Poznámka
Před podáváním posypeme petrželovou natí. Podáváme teplé.