Recept

Dušené hovězí maso s mořskými plody - Samhap džanggwa

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 58 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 43598

Ingredience

60 g Hlemýždi v nálevu
50 g Hovězí kýta
1 l Hovězí vývar základní
100 g Mušle slávky
4 ml Olej sezamový
3,5 g Oříšky piniové
10 g Sůl
2 l Voda pitná
160 g Škeble čerstvé
Kořenící omáčka
4,5 g Cibulka jarní
2 g Cukr krupice
4 ml Olej sezamový
3 ml Omáčka sójová
2 g Sezam - semena
2 g Sůl
2,8 g Česnek
Omáčka na dušení hovězího masa
48 g Med včelí
27 ml Omáčka sójová
2,8 ml Sirup zázvorový
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 793kJ
4% Sacharidy 16 g
7% Tuky 5 g
97% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 19 g

Dušené hovězí maso s mořskými plody - Samhap džanggwa postup přípravy receptu:

1

Cibulku a česnek očistíme a rozsekáme nadrobno na přípravu kořenicí omáčky. Tuto omáčku zhotovíme smícháním přísad podle seznamu ingrediencí.

2

Škeble očistíme kartáčkem, opláchneme, vyjmeme maso z ulit, nakrájíme na větší kousky (4 x 3cm) tak, abychom zachovali tvar škeblí. Z mušlí odřízneme vousy (žábry) a propláchneme je v osolené vodě. Hovězí maso důkladně propláchneme tekoucí studenou vodou a nakrájíme na kousky o velikosti mořských plodů, okořeníme kořenicí omáčkou. Hlemýždě vyjmeme z nálevu, necháme okapat a rozkrojíme nejprve podélně, posléze je ještě nakrájíme na čtverečky o přibližně stejných rozměrech jako maso škeblí. Piniové oříšky rozdrtíme na prášek, který použijeme na konečnou úpravu pokrmu.

3

V páře z vroucí vody spaříme kousky masa mušlí, hlemýžďů a škeblí. V hrnci ohřejeme omáčku na dušení hovězího masa, přivedeme ji k varu, vaříme 7 minut. Poté přidáme k omáčce kousky masa v omáčce je dusíme 2 minuty. Nakonec přidáme k hovězímu masu připravené kousky mořských plodů a ještě 3 minuty dusíme. Při dušení maso poléváme vývarem, aby kousky zůstaly lesklé. Nakonec dušené maso promícháme se sezamovým olejem a servírujeme sypané práškem z piniových oříšků.

Poznámka

Pokrm podáváme teplý, v miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept