Dušené hovězí maso s mořskými plody - Samhap džanggwa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí maso s mořskými plody - Samhap džanggwa
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 43598 |
Ingredience
60 g | Hlemýždi v nálevu |
50 g | Hovězí kýta |
1 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Mušle slávky |
4 ml | Olej sezamový |
3,5 g | Oříšky piniové |
160 g | Škeble čerstvé |
10 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Kořenící omáčka | |
---|---|
2,8 g | Česnek |
4,5 g | Cibulka jarní |
2 g | Cukr krupice |
4 ml | Olej sezamový |
3 ml | Omáčka sójová |
2 g | Sezam - semena |
2 g | Sůl |
Omáčka na dušení hovězího masa | |
48 g | Med včelí |
27 ml | Omáčka sójová |
2,8 ml | Sirup zázvorový |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 27,9mg |
Draslík | 426,4mg |
Vláknina | 318,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Mušle slávky, Olej sezamový, Oříšky piniové, Škeble čerstvé, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej sezamový, Sezam - semena, Sůl, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlemýždi v nálevu, Omáčka sójová, Omáčka sójová, Sirup zázvorový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí maso s mořskými plody - Samhap džanggwa postup přípravy receptu:
1 | Cibulku a česnek očistíme a rozsekáme nadrobno na přípravu kořenicí omáčky. Tuto omáčku zhotovíme smícháním přísad podle seznamu ingrediencí. |
2 | Škeble očistíme kartáčkem, opláchneme, vyjmeme maso z ulit, nakrájíme na větší kousky (4 x 3cm) tak, abychom zachovali tvar škeblí. Z mušlí odřízneme vousy (žábry) a propláchneme je v osolené vodě. Hovězí maso důkladně propláchneme tekoucí studenou vodou a nakrájíme na kousky o velikosti mořských plodů, okořeníme kořenicí omáčkou. Hlemýždě vyjmeme z nálevu, necháme okapat a rozkrojíme nejprve podélně, posléze je ještě nakrájíme na čtverečky o přibližně stejných rozměrech jako maso škeblí. Piniové oříšky rozdrtíme na prášek, který použijeme na konečnou úpravu pokrmu. |
3 | V páře z vroucí vody spaříme kousky masa mušlí, hlemýžďů a škeblí. V hrnci ohřejeme omáčku na dušení hovězího masa, přivedeme ji k varu, vaříme 7 minut. Poté přidáme k omáčce kousky masa v omáčce je dusíme 2 minuty. Nakonec přidáme k hovězímu masu připravené kousky mořských plodů a ještě 3 minuty dusíme. Při dušení maso poléváme vývarem, aby kousky zůstaly lesklé. Nakonec dušené maso promícháme se sezamovým olejem a servírujeme sypané práškem z piniových oříšků. |
Poznámka
Pokrm podáváme teplý, v miskách.