Jednoduchý recept

Kotlíkový guláš s nočky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 436

Ingredience

900 g Brambory
250 g Cibule
15 g Feferony
375 g Hovězí maso přední
500 ml Hovězí vývar základní
1 g Kmín celý
400 g Lečo sterilované
300 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
40 g Sůl
100 g Tuk
80 g Vejce slepičí
750 g Vepřový bok
2 l Voda pitná
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 136kJ
12% Sacharidy 42 g
73% Tuky 54 g
94% Sodík 2 g
42% Bílkoviny 23 g

Kotlíkový guláš s nočky postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí. Hovězí maso opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na malé kousky.

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmažíme dozlatova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a podlijeme vodou.

3

Do tohoto základu dáme nakrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek, mletý pepř, kmín a dusíme do poloměkka. Potom přidáme brambory nakrájené na kostky a znovu dusíme.

4

Nakonec do guláše přidáme drcené feferony, lečo, zalijeme vodou a vše dusíme doměkka.

5

Uvaříme nočky a přidáme je do hotového guláše.

6

Příprava nočků: Z prosáté hrubé mouky a vajec vypracujeme husté těsto. Pomocí lžičky z něho vykrajujeme malé noky, nebo je na hrubém struhadle nastrouháme a v osolené vodě je uvaříme doměkka.

7

Guláš můžeme podávat ve speciálních kotlících.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept