Kotlíkový guláš s nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlíkový guláš s nočky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 436 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Brambory |
20 g | Česnek |
250 g | Cibule |
15 g | Feferony |
375 g | Hovězí maso přední |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 g | Kmín celý |
400 g | Lečo sterilované |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sůl |
100 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
750 g | Vepřový bok |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 120,6mg |
Draslík | 894,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Feferony, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlíkový guláš s nočky postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí. Hovězí maso opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na malé kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmažíme dozlatova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a podlijeme vodou. |
3 | Do tohoto základu dáme nakrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek, mletý pepř, kmín a dusíme do poloměkka. Potom přidáme brambory nakrájené na kostky a znovu dusíme. |
4 | Nakonec do guláše přidáme drcené feferony, lečo, zalijeme vodou a vše dusíme doměkka. |
5 | Uvaříme nočky a přidáme je do hotového guláše. |
6 | Příprava nočků: Z prosáté hrubé mouky a vajec vypracujeme husté těsto. Pomocí lžičky z něho vykrajujeme malé noky, nebo je na hrubém struhadle nastrouháme a v osolené vodě je uvaříme doměkka. |
7 | Guláš můžeme podávat ve speciálních kotlících. |