Recept

Vařená vejce se studenou kořeněnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43603
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 ks Okurky nakládané
1 polévková lžíce Petržel - nať
160 g Ředkvička
8 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Na omáčku
2 špetka Chilli koření mleté
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 172kJ
4% Sacharidy 16 g
91% Tuky 68 g
220% Sodík 4 g
38% Bílkoviny 21 g

Vařená vejce se studenou kořeněnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně překrojíme. Půlky vajec klademe řeznou stranou na dezertní talíře. Omyté ředkvičky pokrájíme na plátky, okurky nakrájíme do vějířků, petrželovou nať nasekáme na jemno.

2

Vejce na talířích přelijeme smetanovou omáčkou, posypeme petrželovou natí, obložíme plátky ředkviček, vějířky okurek a podáváme.

3

Omáčku připravíme svařením smetany se žloutky, solí a hladkou moukou ve vodní lázni. Pečlivě šleháme, až omáčka zhoustne. Poté omáčku odstavíme, za občasného míchání ji necháme vychladnout. Z zašleháme do ní olej, hořčici, citronovou šťávu, pepř a chilli koření.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept