Recept

Vařená vejce plněná pěnou ze sardelových oček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43607

Ingredience

70 g Máslo čerstvé
3 ks Okurky nakládané
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
8 ks Sardelová očka
0,3 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 144kJ
2% Sacharidy 8 g
52% Tuky 39 g
165% Sodík 3 g
59% Bílkoviny 33 g

Vařená vejce plněná pěnou ze sardelových oček postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, žloutky vyjmeme. Petrželovou nať nasekáme na jemno, okurky nakrájíme do vějířků, salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.

2

V míse utřeme žloutky s máslem a očky do pěny. Přimícháme sůl, pepř a petrželovou nať. Pomocí cukrářského sáčku žloutkovou pěnou naplníme bílky.

3

Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe naplněnými bílky, ozdobíme vějířky nakrájených okurek a podáváme.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept