Vařená vejce plněná pěnou ze sardelových oček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená vejce plněná pěnou ze sardelových oček
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43607 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
70 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Okurky nakládané |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
8 ks | Sardelová očka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 511,7mg |
Draslík | 223,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Pepř cayenský, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Salát hlávkový, Sardelová očka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená vejce plněná pěnou ze sardelových oček postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, žloutky vyjmeme. Petrželovou nať nasekáme na jemno, okurky nakrájíme do vějířků, salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat. |
2 | V míse utřeme žloutky s máslem a očky do pěny. Přimícháme sůl, pepř a petrželovou nať. Pomocí cukrářského sáčku žloutkovou pěnou naplníme bílky. |
3 | Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe naplněnými bílky, ozdobíme vějířky nakrájených okurek a podáváme. |
Poznámka
Podáváme studené.