Červené máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené máslo
Červené máslo
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 43608 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
125 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Nové koření mleté |
20 g | Pepř červený celý |
30 ml | Pomerančová šťáva |
35 g | Šalotka |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 146,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř červený celý, Pomerančová šťáva, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené máslo postup přípravy receptu:
1 | Červený pepř nadrtíme, šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, z pomeranče vymačkáme šťávu. |
2 | Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, nejdříve přimícháme pomerančovou šťávu, následně pepř, nakonec šalotku. Lehce osolíme a okořeníme špetkou mletého nového koření. Ochucené máslo dobře promícháme, dáme do lednice vychladit. |
Poznámka
Používáme zejména ke grilovaným masům.