Jednoduchý recept

Kuřecí pomazánka s paprikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 43615
Kategorie: Přílohy

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 ks Kapie
500 g Kuře
100 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 413kJ
2% Sacharidy 7 g
35% Tuky 27 g
10% Sodík 196 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kuřecí pomazánka s paprikou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na kousky, umyjeme, v hrnci s osolenou vodou uvaříme do měkka, potom scedíme, necháme okapat, vychladnout. Vychladlé maso pomeleme na masovém strojku, přidáme k němu měkké, na malé kousky nakrájené máslo (50 g). Promícháme, přimísíme drobně nasekanou chilli papričku, na drobné kousky nakrájenou kapii a zelenou papriku, drobně nakrájený pórek, dobře promícháme.

2

Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky, položíme do pánve s rozpáleným máslem (50 g), chvilku restujeme, následně přidáme oloupanou, na malé kousky pokrájenou mrkev, podusíme, zeleninu vybereme z pánve a necháme vychladnout.

3

Masovou i zeleninovou směs vsypeme do jedné misky, vše důkladně promícháme, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, ještě jednou zamícháme a pomazánku vložíme na chvíli do ledničky.

Poznámka

Kuřecí pomazánku používáme k natírání krajíců chleba, ale vhodná je také například ke smaženým topinkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept