Kuřecí pomazánka s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí pomazánka s paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43615 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 ks | Kapie |
500 g | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 222,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 176,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kuře, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí pomazánka s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na kousky, umyjeme, v hrnci s osolenou vodou uvaříme do měkka, potom scedíme, necháme okapat, vychladnout. Vychladlé maso pomeleme na masovém strojku, přidáme k němu měkké, na malé kousky nakrájené máslo (50 g). Promícháme, přimísíme drobně nasekanou chilli papričku, na drobné kousky nakrájenou kapii a zelenou papriku, drobně nakrájený pórek, dobře promícháme. |
2 | Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky, položíme do pánve s rozpáleným máslem (50 g), chvilku restujeme, následně přidáme oloupanou, na malé kousky pokrájenou mrkev, podusíme, zeleninu vybereme z pánve a necháme vychladnout. |
3 | Masovou i zeleninovou směs vsypeme do jedné misky, vše důkladně promícháme, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, ještě jednou zamícháme a pomazánku vložíme na chvíli do ledničky. |
Poznámka
Kuřecí pomazánku používáme k natírání krajíců chleba, ale vhodná je také například ke smaženým topinkám.