Kachní prsa na sherry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na sherry
Kachní prsa na sherry
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 43616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Citronová kůra |
4 g | Cukr moučkový |
600 g | Kachní prsa |
100 g | Olej sezamový |
50 ml | Omáčka sójová |
10 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Sherry brandy |
200 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 435,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Olej sezamový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na sherry postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa s kůží omyjeme, osušíme a kůži trochu nařízneme. Do oleje vlijeme sójovou omáčku, sherry brandy, přidáme pepř, cukr, strouhanou citronovou kůru, dobře rozmícháme a touto marinádou potřeme maso ze všech stran. Necháme uležet. |
2 | Maso položíme na rozpálený gril kůží dolů, občas ho obracíme, podle potřeby potíráme marinádou. |
Poznámka
Ugrilovaná kachní prsa podáváme s plátky bílé veky.