Vepřový špíz v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový špíz v marinádě
Vepřový špíz v marinádě
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 43618 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 g | Citronová tráva |
10 g | Cukr třtinový |
30 g | Olej olivový |
50 ml | Omáčka sójová |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 530,3mg |
Vláknina | 105,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová tráva, Cukr třtinový, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový špíz v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, ty potom ještě na kostky. |
2 | V misce smícháme olej a sojovou omáčku, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou citronovou trávu, trochu cukru a promícháme. Kousky masa nasypeme do marinády, vidličkou maso obracíme, aby se v marinádě dostatečně obalilo. Necháme chvíli uležet. |
3 | Kousky masa postupně napichujeme na čtyři jehly, položíme na gril a zprudka opečeme z obou stran přibližně po třech minutách. |
Poznámka
Podáváme přímo na jehle ještě teplé. Jako přílohu můžeme použít bagetu nebo chléb.