Nakládané maso chobotnic - Ódžingo džot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládané maso chobotnic - Ódžingo džot
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 43619 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
65 ml | Ančovičky konzervované |
40 g | Česnek |
500 g | Chobotnice |
10 g | Paprika červená |
21 g | Paprika mletá sladká |
30 g | Paprika zelená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 14,8mg |
Draslík | 141,5mg |
Vláknina | 941,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Chobotnice, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Nakládané maso chobotnic - Ódžingo džot postup přípravy receptu:
1 | Těla chobotnic rozpůlíme, odstraníme vnitřnosti a chapadla, maso nakrájíme na dlouhé tenké proužky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Proužky masa ve sklenici zalijeme solanou šťávou z ančoviček a necháme 6 hodin louhovat na chladném místě. Papriky očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na delší úhlopříčné kroužky, nebo nudličky. Česnek oloupeme, stroužky nasekáme nadrobno. Naložené maso chobotnic důkladně promícháme s mletou paprikou, přidáme kroužky paprik, nasekaný česnek a necháme 3 - 4 dny fermentovat. Tento pokrm podáváme studený, jako přílohu k různým druhům pokrmů z masa a zeleniny. |
Poznámka
Solenou šťávu z ančoviček můžeme nahradit solí, do pokrmu můžeme přidat i nastrouhanou ředkev. Těsně před podáváním je možné do nakládaného masa přimíchat také sezamový olej a sezamová semínka.
chobotnice zbavím chapadel, omyju vlažné vodě naskládám do misky zasypu práškem na pečení, zaliju třetinkou tmavého piva a nechám v lednici odležet 1/12- 2 hod, pote z misky vyjmu tuby chobotnic a chapadel opláchnu osuším, namočím do vajíčka a hladké mouky a na oleji ve fritaku vysmažím asi tak jednu minutu a nebo až mouka zacne hnědnout , vyndám nechám odkapat osolím a podávám s zaziki a hranolky