Jednoduchý recept

Ploskozubec na zázvoru

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 43620
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Citrony
60 g Olej sezamový
1000 g Ploskozubec
10 g Sůl
160 g Veka
40 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
9% Sacharidy 33 g
25% Tuky 18 g
49% Sodík 973 mg
142% Bílkoviny 80 g

Ploskozubec na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a vykuchanou rybu bez šupin omyjeme, osušíme. Máme-li rybu čerstvou ještě se šupinami, odstraníme jednu po druhé malými kleštičkami.

2

Kůru z poloviny citronu nastrouháme a vymačkáme šťávu z celého citronu. Zázvor rozstrouháme na jemno. Do misky vlijeme citronovou šťávu, přisypeme zázvor, citronovou kůru, osolíme, přilijeme olej. Důkladně promícháme.

3

Kus alobalu potřeme trochou marinády, položíme na něj rybu, tu také potřeme marinádou (i zevnitř), zabalíme, položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme z každé strany přibližně 10 minut.

4

Rybu i s alobalem položíme na oválný talíř, rozbalíme a doplníme plátky bílé veky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept