Jednoduchý recept

Pikantní zeleninová pomazánka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 43621

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Jogurt bílý
1 ks Kapie
2 ks Kedlubna
2 ks Mrkev kořen
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
150 g Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 863kJ
3% Sacharidy 10 g
139% Tuky 104 g
9% Sodík 173 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pikantní zeleninová pomazánka postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a kedlubnu oloupeme, nakrájíme na malé kousky, v hrnci s osolenou vodou povaříme do poloměkka. Potom zeleninu scedíme, necháme okapat, vychladnout, vysypeme ji do misky.

2

Česnek spolu s cibulí oloupeme, pokrájíme také na malé kousky, vložíme do jiné misky, přisypeme sůl, na malé kousky rozkrájené měkké máslo, přilijeme jogurt a důkladně promícháme na hladkou směs. Do té přidáme drobně nasekané chilli papričky, nasekanou zelenou papriku a červenou kapii, přimícháme připravenou zeleninovou směs, všechny suroviny promícháme, přisypeme scezený, opláchnutý hrášek, přidáme olej, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, zamícháme a pomazánku vložíme na chvíli do lednice.

Poznámka

Pikantní zeleninovou pomazánku natíráme na krajíce chleba, ale také na čerstvé pečivo. Ozdobíme nastrouhanou červenou ředkvičkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept