Pikantní zeleninová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní zeleninová pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 43621 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Jogurt bílý |
1 ks | Kapie |
2 ks | Kedlubna |
150 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
150 g | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 24,1mg |
Draslík | 203,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jogurt bílý, Kedlubna, Paprika zelená, Pepř bílý, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní zeleninová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a kedlubnu oloupeme, nakrájíme na malé kousky, v hrnci s osolenou vodou povaříme do poloměkka. Potom zeleninu scedíme, necháme okapat, vychladnout, vysypeme ji do misky. |
2 | Česnek spolu s cibulí oloupeme, pokrájíme také na malé kousky, vložíme do jiné misky, přisypeme sůl, na malé kousky rozkrájené měkké máslo, přilijeme jogurt a důkladně promícháme na hladkou směs. Do té přidáme drobně nasekané chilli papričky, nasekanou zelenou papriku a červenou kapii, přimícháme připravenou zeleninovou směs, všechny suroviny promícháme, přisypeme scezený, opláchnutý hrášek, přidáme olej, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, zamícháme a pomazánku vložíme na chvíli do lednice. |
Poznámka
Pikantní zeleninovou pomazánku natíráme na krajíce chleba, ale také na čerstvé pečivo. Ozdobíme nastrouhanou červenou ředkvičkou.