Marcipánovo - ořechové cukroví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marcipánovo - ořechové cukroví
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 43622 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Likér mandlový - Amaretto |
200 g | Marcipánová hmota surová |
200 g | Ořechy lískové |
85 g | Poleva čokoládová |
85 g | Poleva čokoládová bílá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 304,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy lískové, Poleva čokoládová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Marcipánová hmota surová, Poleva čokoládová bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marcipánovo - ořechové cukroví postup přípravy receptu:
1 | Několik lískových ořechů si odložíme stranou na ozdobu, zbytek jich nasekáme najemno a na pánvi nasucho opražíme. |
2 | Na vál položíme marcipán, posypeme 3 lžícemi moučkového cukru, přidáme opražené nasekané lískové oříšky a zakápneme likérem. Ručně prohněteme v kompaktní těsto. Vysypeme na vál zbytek moučkového cukru a uhnětenou hmotu rozválíme na plát silný asi 0,5 cm. Rozkrájíme na čtverečky o rozměrech 3 cm nebo formičkami vykrájíme různé tvary. Hotové tvary necháme asi 1 hodinu oschnout. |
3 | Připravíme si na plotnu středně velký hrnek s vodou a ve vodní lázni si postupně rozpustíme hořkou a mléčnou čokoládovou polevu. Vzniklé cukrovinky rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu obalíme v hořké, druhou polovinu v mléčné čokoládě. Zbylou část od každé polevy si ponecháme stranou. |
4 | Celé lískové oříšky rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu z nich namočíme do zbytku hořké polevy poklademe jimi kousky polité bílou polevou. Druhou polovinu omočíme v bílé polevě a nazdobíme s nimi kousky máčené v hořké čokoládě. |
Poznámka
Použít můžeme i ořechový likér.