Jednoduchý recept

Asijská rýže

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43623

Ingredience

4 ml Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
200 g Rýže černá
200 g Rýže červená
12 g Sůl
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 796kJ
22% Sacharidy 79 g
14% Tuky 10 g
59% Sodík 1 g
13% Bílkoviny 7 g

Asijská rýže postup přípravy receptu:

1

Budeme potřebovat dva druhy barevně odlišné rýže. Obě rýže propláchneme pod tekoucí vodou odděleně, každou vložíme do jiného kastrůlku, zalijeme dvojnásobným množstvím vody (což znamená, že na 200 gramů rýže budeme potřebovat 400 ml vody), osolíme a přivedeme k varu. Vaříme zprudka přibližně 5 minut, potom zmírníme ohřev na minimum, do červené rýže přikápneme citronovou šťávu, rýži zakryjeme a necháme ještě 25 až 30 minut zvolna dojít. Občas promícháme. Rýži odstavíme, do každé přimícháme kousek másla, promícháme a můžeme podávat.

Poznámka

Rýži servírujeme teplou, vždy po jednom kopečku od každé barvy. Je výbornou přílohou ke každému asijskému jídlu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept