Jablečné cukroví polévané čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 280 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné cukroví polévané čokoládou
Jablečné cukroví polévané čokoládou
Celkový čas: | 280 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 270 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 43626 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
4 polévková lžíce | Calvados |
225 g | Čokoláda hořká |
80 ml | Kokosová smetana |
100 g | Křížaly (sušená jablka) |
50 g | Mandle plátky |
50 g | Pistácie |
160 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 5,9mg |
Draslík | 32,1mg |
Vláknina | 923,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křížaly (sušená jablka), Pistácie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Čokoláda hořká, Kokosová smetana , Mandle plátky, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné cukroví polévané čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Sušená jablka nakrájíme na drobné kostičky do misky a přelijeme je 4 polévkovými lžícemi calvadosu. Přikryjeme pokličkou a necháme 4 hodiny namočené. |
2 | Do hrnku vlijeme smetanu ke šlehání a postavíme na plotnu na mírný oheň. Jakmile začne vřít, odstavíme ji z plotny. Vmícháme do ní na drobné kousky nasekanou čokoládu a přidáme i kokosovou smetanu. Necháme vychladnout a pak vyšleháme dokonale dohladka. |
3 | Ke smetanovo-čokoládové hmotě přidáme jablka s calvadosem a promícháme. Vzniklou směs vložíme do cukrářského sáčku a hubičkou stříkáme do papírových košíčků hromádky. Ty zdobíme pistáciovými oříšky nakrájenými na proužky a mandlovými lupínky. Necháme zchladnout a podáváme. |