Sýrová roláda z plátkového sýra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová roláda z plátkového sýra
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4363 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
400 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 210,1mg |
Draslík | 90,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 392,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová roláda z plátkového sýra postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme do pěny a postupně vmícháme nastrouhané žloutky a sůl. Potom přidáme na kostičky nakrájenou okurku, kapii a bílky. |
2 | Plátky sýru rozložíme těsně vedle sebe, potřeme směsí, poklademe plátky šunky a znovu potřeme směsí. Srolujeme do rolády, zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do chladničky. |
Poznámka
Roládu krájíme na řezy a podáváme s bílým pečivem. Vejce předem uvaříme natvrdo.