Salát s koriandrovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s koriandrovou zálivkou
Salát s koriandrovou zálivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43633 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
20 g | Hořčice kremžská |
200 g | Hrášek mražený |
10 g | Koriandr čerstvý |
10 g | Koriandr mletý |
200 g | Mrkev kořen |
150 g | Olej olivový |
70 g | Olej sezamový |
80 g | Salát listový Dubáček |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 341,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrášek mražený, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Olej sezamový, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Mrkev kořen, Olej olivový, Salát listový Dubáček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s koriandrovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, žampiony nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou, salátové listy přebereme, povadlé odstraníme, čerstvé listy omyjeme a necháme okapat. Zmražený hrášek zalijeme vroucí vodou, necháme tři minuty spařit, scedíme, necháme okapat. |
2 | Skleněnou salátovou mísu vysteleme listy salátu. Mrkev, hrášek a žampiony nasypeme do mísy, promícháme. |
3 | Oba oleje smícháme, přilijeme citronovou šťávu, přidáme mletý koriandr, hořčici, promícháme. Zalijeme salát v míse, čerstvé lístky koriandru posekáme a salát jimi posypeme. |
Poznámka
Salát používáme při grilování ryb a drůbeže.