Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 43634
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

2 polévková lžíce Koňak vaječný
2 polévková lžíce Med včelí
100 g Ořechy vlašské
180 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Čokoláda hořká
100 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 81 kcal
Kilojoule 339kJ
2% Sacharidy 6 g
8% Tuky 6 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g

Bonbony s ořechy postup přípravy receptu:

1

Do hrnku vlijeme smetanu a postavíme na plotnu. Vaříme při mírné teplotě, počkáme, dokud nedojde k varu. Pak do ní naházíme nalámanou bílou i hořkou čokoládu, za stálého míchání rozpouštíme. Připravíme si pánvičku, nasekáme ořechy (část jich necháme vcelku na ozdobení bonbonů), na sucho je opražíme, necháme vychladnout. Smetanovo-čokoládovou hmotu přemístíme do misky a kuchyňským robotem, nastaveným na nejnižší rychlost, vyšleháme dohladka. Přidáme med, vlijeme vaječný koňak, přisypeme nadrobno nasekané opražené ořechy, vše ušleháme. Hotovou směsí naplníme cukrářský sáček a stříkáme hmotu do formiček. Na každý bonbon položíme jako ozdobu půlku vlašského ořechu. Necháme ztuhnout v chladu a podáváme.

Poznámka

Na chladném a suchém místě nám cukrovinky vydrží i dva týdny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept