Bonbony s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bonbony s ořechy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 43634 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
100 g | Čokoláda mléčná |
2 polévková lžíce | Koňak vaječný |
2 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Ořechy vlašské |
180 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 6,6mg |
Draslík | 15,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Čokoláda mléčná, Koňak vaječný, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bonbony s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku vlijeme smetanu a postavíme na plotnu. Vaříme při mírné teplotě, počkáme, dokud nedojde k varu. Pak do ní naházíme nalámanou bílou i hořkou čokoládu, za stálého míchání rozpouštíme. Připravíme si pánvičku, nasekáme ořechy (část jich necháme vcelku na ozdobení bonbonů), na sucho je opražíme, necháme vychladnout. Smetanovo-čokoládovou hmotu přemístíme do misky a kuchyňským robotem, nastaveným na nejnižší rychlost, vyšleháme dohladka. Přidáme med, vlijeme vaječný koňak, přisypeme nadrobno nasekané opražené ořechy, vše ušleháme. Hotovou směsí naplníme cukrářský sáček a stříkáme hmotu do formiček. Na každý bonbon položíme jako ozdobu půlku vlašského ořechu. Necháme ztuhnout v chladu a podáváme. |
Poznámka
Na chladném a suchém místě nám cukrovinky vydrží i dva týdny.