Tvarohové lívanečky s broskvovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové lívanečky s broskvovou náplní
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43636 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Broskve |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
50 g | Ořechy vlašské |
100 g | Tvaroh měkký |
Těsto | |
---|---|
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
500 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 376,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Tvaroh měkký, Cukr vanilka, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové lívanečky s broskvovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do hladké hmoty. Broskve rozpůlíme, vybereme pecky, nakrájíme na úplně malé kousky, větší část rozmixujeme a zbytek nerozmixovaných broskví necháme na ozdobu lívanečků. |
2 | Těsto: Do misky položíme tvaroh, rozklepneme celé vejce, přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, dobře vařečkou promícháme, až vznikne husté těsto. V lívancové pánvi rozpálíme olej, lžící naléváme těsto na olej, lívanečky po obou stranách pečeme do zlatova. |
3 | Ještě horké je vložíme na mělké talíře, na každý naneseme lžíci připravené tvarohové náplně, na náplň lžičku drobně nakrájených broskví, navrch posypeme drobně nasekanými ořechy a podáváme. |
Poznámka
Tvarohové lívanečky servírujeme teplé na vyhřátých talířích jako hlavní jídlo, ale občas také jako sladký předkrm.