Jednoduchý recept

Tvarohové lívanečky s broskvovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 43636
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Broskve
3 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
50 g Ořechy vlašské
100 g Tvaroh měkký
Těsto
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka pšeničná hrubá
1 dl Olej slunečnicový
500 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 358kJ
10% Sacharidy 36 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 29 mg
41% Bílkoviny 23 g

Tvarohové lívanečky s broskvovou náplní postup přípravy receptu:

1

Tvaroh vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do hladké hmoty. Broskve rozpůlíme, vybereme pecky, nakrájíme na úplně malé kousky, větší část rozmixujeme a zbytek nerozmixovaných broskví necháme na ozdobu lívanečků.

2

Těsto: Do misky položíme tvaroh, rozklepneme celé vejce, přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, dobře vařečkou promícháme, až vznikne husté těsto. V lívancové pánvi rozpálíme olej, lžící naléváme těsto na olej, lívanečky po obou stranách pečeme do zlatova.

3

Ještě horké je vložíme na mělké talíře, na každý naneseme lžíci připravené tvarohové náplně, na náplň lžičku drobně nakrájených broskví, navrch posypeme drobně nasekanými ořechy a podáváme.

Poznámka

Tvarohové lívanečky servírujeme teplé na vyhřátých talířích jako hlavní jídlo, ale občas také jako sladký předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept