Recept

Nakládané zelí - zelí Kimči -Béču kimči

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 43637
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

200 g Cibulka jarní
200 g Hořčice
1 kg Ředkev
100 g Řeřicha
710 g Sůl
200 g Ústřice
4,5 l Voda pitná
4,8 kg Zelí čínské
Koření
100 ml Ančovičky konzervované
80 g Česnek
200 g Cibulka jarní
12 g Cukr krupice
100 g Krevety solené
130 g Paprika mletá sladká
36 g Zázvor celý
Nálev na Kimči
2 g Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 44 kcal
Kilojoule 183kJ
2% Sacharidy 7 g
2% Tuky 1 g
234% Sodík 5 g
6% Bílkoviny 3 g

Nakládané zelí - zelí Kimči -Béču kimči postup přípravy receptu:

1

Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno jako kořenící přísady. Z hlávek zelí odstraníme špatné krajní listy a spodní části.

2

Hlávky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a rozpůlíme je. Množství soli rozdělíme na poloviny a jednu polovinu rozpustíme ve vodě. druhou polovinu soli nasypeme do hlávek zelí mezi jednotlivé listy a takto připravené půlky zelí dáme louhovat do slané vody nejprve rozříznutou částí hlávek vzhůru. Po třech hodinách louhování hlávky zelí ve slaném nálevu otočíme rozříznutými částmi zelí směrem ke dnu. Po dalších třech hodinách půlky hlávek z vody vyjmeme a důkladně je propláchneme pod vodou a necháme na sítu okapat.

3

Jarní cibulku a ředkev oloupeme a nasekáme nadrobno. Lodyhy řeřichy a hořčičné lístky propláchneme pod vodou a nakrájíme na dlouhé nudličky. Ústřice propláchneme pod tekoucí vodou, potom je propláchneme v osolené vodě a osušíme.Pevné části solených krevet nasekáme nadrobno. Mletou papriku rozmícháme v nálevu z krevet a v nálevu z ančoviček.

4

Oba nálevy s rozmíchanou mletou paprikou smícháme s nastrouhanou ředkví, dále do směsi přidáme nasekaný česnek a cibulku, připravenou zeleninu, kousky ústřic a další koření, směs opatrně ale důkladně promícháme.

5

Potom rozebereme hlávky na jednotlivé listy, několik listů z hlávek necháme na konečné přikrytí vršků sklenic a ostatní listy potřeme částí připraveného slaného nálevu a do listů rozdělíme připravenou kořenící směs a listy pevně sbalíme a naskládáme je do sklenic. Sbalené listy s kořenící marinádou přikryjeme zbývajícími listy zelí a sklenice s listy zalijeme zbývající částí slané vody. Nakonec listy stlačíme a necháme na chladném místě marinovat několik dní. Takto připravené zelí Kimči podáváme studené jako přílohu k zeleninovým a masným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept