Jednoduchý recept

Tvarohový trhanec s hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43640
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

40 g Cukr vanilka
300 g Hrušky
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Med včelí
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Pomeranče
30 g Rozinky tmavé
300 g Tvaroh měkký
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 785kJ
19% Sacharidy 68 g
11% Tuky 8 g
3% Sodík 70 mg
38% Bílkoviny 21 g

Tvarohový trhanec s hruškami postup přípravy receptu:

1

Hrušky umyjeme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do mísy. Z pomerančů vymačkáme šťávu, přidáme do ní med, dobře metličkou vyšleháme, přilijeme k připraveným hruškám a promícháme.

2

Tvaroh položíme do misky, vsypeme vanilkový cukr, dobře promísíme, přidáme rozinky, vsypeme mouku s kypřícím práškem, rozklepneme celé vejce, vařečkou suroviny promícháme na husté těsto.

3

Na pánvi rozpálíme olej, vlijeme těsto, které následně z obou stran opečeme do zlatova. Upečené pokládáme na mělké talíře, vidličkou je roztrháme, na každou porci položíme připravené hrušky a sladké trhance podáváme.

Poznámka

Tvarohové trhance podáváme teplé. Porce můžeme ještě přizdobit šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept